Menü


 

Powered by Core Design

Település:

Utca:

Házszám:
       


 POLGÁRMESTER
 Minden pénteken 8:00 - 12:00

 JEGYZŐ
 Minden kedden 8:00 - 12:00

 KÖZTERÜLET-FELÜGYELŐ
 Minden hét első munkanapján
 8:00 - 10:00

 
HIVATAL
 Hétfő: 8:00 - 12:00

 Kedd: 8:00 - 12:00
 Szerda: 8:00 - 12:00, 13:00 - 18:00
 Csütörtök: nincs ügyfélfogadás
 Péntek: 8:00 - 12:00

 KORMÁNYABLAK
 Hétfő: 7:00 - 17:00

 Kedd: 8:00 - 12:00
 Szerda: 8:00 - 12:00
 Csütörtök: 8:00 - 18:00
 Péntek: 8:00 - 12:00

 ÁNTSZ
 Hétfőtől csütörtökig:
 9:00 - 12:00, 13:00 - 16:00
 Pénteken az ügyfélfogadás szünetel

Programok
Szarvasi Víziszínház

Helyi linkek

 Dr. Card egészségkártya Nyomtatás E-mail
No title

Tisztelt Szarvasi Polgár!

Szarvas Önkormányzata 2013. decemberében elindította az Önkormányzati Egészségkártya Programot és 3 000 darab Dr. Card egészségkártyát rendelt meg és kíván a közeljövőben a helyi lakosság között szétosztani. A Programunk végső célja, hogy minden szarvasi lakos rendelkezzen Egészségkártyával.

Az Egészségkártya használatával elősegíthető a sürgősségi betegellátás mindennapi munkájának támogatása, az Országos Mentőszolgálat munkájának hatékonyabbá tétele és egy egészségtudatos közösség kialakítása a kerület lakosai körében.

Ezzel a lépéssel kívánja Szarvas Város Önkormányzata és Képviselő-testülete szarvasi lakosaink számára a lehetőséget megteremteni arra, hogy egy boldog egészségtudatos közösséget hozzunk létre városunkban!

Üdvözlettel: 

                                                        Babák Mihály
                                     Szarvas Város Önkormányzatának Polgármestere, Országgyűlési Képviselő

Szarvas Önkormányzati Egészségkártya Program

Dr. Card Egészségkártya

Az Egészségkártya áll egy bankkártya nagyságú kártyából és egy interneten keresztül aktivált online adatbázisból, ezek tartalmazzák tulajdonosa legfontosabb egészségügyi adatait, s így sürgősségi ellátás esetén a kezelőorvos azonnal megkapja pácienséről, akár papír alapon, akár online módon azon információkat, amely az ellátáshoz szükségesek.

Az egészségkártya használatát az orvosok és mentősök egyaránt támogatják, hiszen a kártya segít nekik, hogy gyorsan és hatékonyan tudják ellátni páciensüket.

A Dr. Card kártyán és webes felületen a következő információk feltűntetésére van lehetőség:

Név

Korábbi szívinfarktus

Születési hely, idő

Szívritmus szabályozó

Taj szám

Syncumar kezelés

Személyi igazolvány szám

Vérzékenység

Baleset esetén értesítendő személy elérhetőségei

Veseelégtelenség

Kezelő- vagy háziorvos neve és telefonszáma

Májelégtelenség

Vércsoport

Asztma

Vérátömlesztés

Epilepszia

Cukorbetegség

Gyógyszerallergia

Magas vérnyomás

Allergia

 

Egyéb fontos információk

Kitöltés: Az egészségkártyát mindenki saját magának, javasoltan jól olvashatóan, nyomtatott betűkkel tölti ki, gyermekek esetében pedig a szülők vagy törvényes képviselő tölti ki az adatlapot.  Ha nem biztos egy-egy adatot illetően, a tulajdonos kérheti orvosa segítségét, hogy minden egészségügyi adata biztosan helyesen szerepeljen a kártyán!

Online Aktiválás: Kiemelten fontos, hogy a tulajdonos a kártyáját, annak hátoldalán található egyedi kártyaszám segítségével a www.drcard.hu weboldalon a KÁRTYAAKTIVÁLÁS gombra kattintva elektronikusan rögzítse!

Tárolás: Fontos, hogy baleset esetén a kiérkező mentősök a beteg pénztárcájában található dokumentumok alapján azonosítják a pácienst, így javasolt, hogy mindenki a tárcájában, a személyes dokumentumai mellett tárolja saját egészségkártyáját.

Kinek ajánljuk?

Egyszerűen mindenkinek, hiszen a gyermekek nap mint nap sérülnek meg az óvodában, iskolában, játszótéren, táborban vagy akár otthon, s ők még nincsenek tisztában egészségügyi adataikkal. Fiatal felnőtteknek, hiszen az ő rohanó életükben bármikor bekövetkezhet egy-egy nem várt baleset, rosszullét, amikor a kártya segíthet nekik. Szülőknek, felnőtteknek, akik a mindennapi utazás közben, munkaközben szenvedhetnek balesetet, lehetnek rosszul, s így csökkenthetik a kiszolgáltatottságuk mértékét is. Nagyszülőknek, időskorúaknak, akik többnyire egyedül vannak, s ha bármi bajuk történik nincs mellettük senki, aki elmondhatná a kezelőorvosnak az egészségügyi állapotához kapcsolódó fontos, akár életmentő információkat.  

Miért fontos az egészségkártya?

  • Felgyorsítja és hatékonnyá teszi a sürgősségi betegellátást
  • Megkönnyíti az orvosok munkáját 

Kiegészítő plusz igénybe vehető szolgáltatások:

Leletkezelő

Az egészségkártyához tartozik egy Leletkezelő szolgáltatás, amely elektronikus lelettároló mappa funkciót tölt be. A Leletkezelő segítségével bárki - orvostól és egészségügyi intézettől függetlenül - bankkártya szintű biztonsággal tárolhatja egészségügyi adatait, amely leegyszerűsíti, felgyorsítja és biztonságosabbá teszi a betegellátást.  A Leletkezelő biztosítja, hogy bármilyen orvoshoz is fordul, a szakember az interneten keresztül – kizárólag a páciens által megadott személyes Dr. Card kód alapján – betekinthessen az egészségügyi adatlapjába.

Ezen szolgáltatás igénylése esetén az egészségügyi alapadatokon túl több kategóriában rögzíthetik az egészségkártya tulajdonosok szöveges és képi információikat.

Kedvezményhálózat

Több, mint 600 hazai vállalkozás gondolja hasznosnak a Dr. Card szolgáltatásait, akik az egészségkártya felmutatására azonnali százalékos kedvezményt biztosítanak termékeik, szolgáltatásaik árából, hogy ezzel is támogassák egy biztonságosabb, felelősségteljesebb társadalom kialakulását. Kedvezményt adó partnereink túlnyomóan egészségügyi szolgáltatók, orvosok, patikák, de rengeteg szálláshely és egyéb szolgáltató csatlakozott hálózatunkhoz.

Patika és orvos kereső

A Dr. Card honlapján mindenki ingyenes használhatja a patika és orvos kereső szolgáltatásunkat, amely segítségével gyorsan és egyszerűen férnek hozzá az adatbázisunkhoz.

Dr. Card autómatrica

Bárki igényelhet Dr. Card kártyája mellé egy matricát, amely szélvédőjére ragasztva, egy esetleges baleset esetén, azonnal tájékoztatást ad a kiérkező mentősöknek, arról hogy a sérültnél találja a kártyát, amelyről pillanatok alatt megtudhatják a legfontosabb egészségügyi adatait.

Bővebb információ a www.drcard.hu oldalon található.  

LETÖLTHETŐ DOKUMENTUMOK

Egészségkártya ismertető video

Leletkezelő ismertető video

 Elérhetőségek

Elérhetőségek


 SZARVASI
 POLGÁRMESTERI HIVATAL
 5540 Szarvas, Szabadság út 36.
 Tel.: 66/311-122
 K.tel.: 66/400-175
 Fax: 66/311-704
 E-mail: Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges

 TITKÁRSÁG
 Tel: 66/311-490
 Fax: 66/210-063
 E-mail: Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges

 KÖZTERÜLET-FELÜGYELET,
 TÉRFIGYELŐ SZOLGÁLAT

 5540 Szarvas, Petőfi u. 12. 
 Tel.: 20/539-4929, 20/484-6690
 E-mail:
  Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges

ReklámKötelező biztosítás kalkulátor

 

 

 
  

Copyright © 2017 Szarvas Város Önkormányzata

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter