Menü


 

Powered by Core Design

Település:

Utca:

Házszám:
       


 POLGÁRMESTER
 Minden pénteken 8:00 - 12:00

 JEGYZŐ
 Minden kedden 8:00 - 12:00

 KÖZTERÜLET-FELÜGYELŐ
 Minden hét első munkanapján
 8:00 - 10:00

 
HIVATAL
 Hétfő: 8:00 - 12:00

 Kedd: 8:00 - 12:00
 Szerda: 8:00 - 12:00, 13:00 - 18:00
 Csütörtök: nincs ügyfélfogadás
 Péntek: 8:00 - 12:00

 KORMÁNYABLAK
 Hétfő: 7:00 - 17:00

 Kedd: 8:00 - 12:00
 Szerda: 8:00 - 12:00
 Csütörtök: 8:00 - 18:00
 Péntek: 8:00 - 12:00

 ÁNTSZ
 Hétfőtől csütörtökig:
 9:00 - 12:00, 13:00 - 16:00
 Pénteken az ügyfélfogadás szünetel

Programok
Szarvasi Víziszínház

Helyi linkek

 Habitat for Humanity Nyomtatás E-mail
Habitat for Humanity

Cím: 5540 Szarvas, Szabadság u. 30.
Tel/Fax: 66/215-201
Mobil: 06-20/ 4288-300
E-mail: Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges

(LAK)HASS? - ALKOSS, GYARAPÍTS

*****
Aggódik családja pénzügyi helyzete miatt?

*****

Nem tudja, hogyan biztosítsa családja megélhetését a meglévő jövedelméből?

*****

Úgy gondolja, hogyha kevés a bevétele, kár is a pénz beosztásával foglalkoznia?

*****

A Habitat for Humanity most azt a lehetőséget kínálja, hogy egy három alkalomból álló 3-3 órás (összesen 9 óra) műhelymunka keretében segít végiggondolni pénzügyi helyzetünket, megtalálni azokat a lehetőségeket, amivel biztosabbá tehetjük gazdálkodásunkat, és egyszerű gyakorlatokkal megmutatni a válságból kivezető utakat.

1. alkalom
Gazdálkodási alapismeretek (mindenki gazdálkodik: állam, az önkormányzat, a vállalkozások és a családok) - Gazdálkodási célok - Kiadások-bevételek összevetése- Szezonalitás

2. alkalom
Megtakarítások – Hitelek – Hitelek fajtái – Kockázatok – Előnyök
Háztartásgazdálkodás – Pénzügyi tervezés- megvalósítás - Pénzügyi helyzetünk rendezése 5 lépésben - Háztartási mérleg

3. alkalom
Kiadások csökkentése – Bevételek növelése – Bevásárlás – Önellátás - Rezsi csökkentése

Közösségi együttműködések - Másodállás –önfoglalkoztatás –vállalkozás

A tanfolyam elsősorban gyakorlati (munkafüzet alapján) készségeket fejlesztő tréning. 3 alkalmon (az alkalmak között max. 1-2 hét szünettel) 3*45 perces órákon. A résztvevők a csoportos feladatok mellett elkészítik saját háztartásuk gazdálkodási tervét, amit a jövőben a gyakorlatban tudnak alkalmazni. A képzés ingyenes, de jelentkezés után elvárjuk a részvételt.

Érdeklődni: Bangócz Erika projekt asszisztensnél - Habitat for Humanity Szarvas
5540 Szarvas, Szabadság u. 30.,  Tel: 20/428-8300; 66/215-201

A Habitat for Humanity-ről

A Habitat for Humanity non-profit szervezet, amely világszerte azon dolgozik, hogy megszűnjenek a méltatlan lakáskörülmények és felhívja a figyelmet arra, hogy a tisztes otthon alapvető emberi jog. Alacsony jövedelmű családok számára adományokból és önkéntesek bevonásával egyszerű, tisztes és megfizethető otthonokat építünk vagy meglévő otthonokat újítunk fel. Mindezt partnerségben végezzük a segített családokkal, önkormányzatokkal, pénzintézetekkel, vállalati partnereinkkel, iskolákkal és egyéni önkénteseinkkel, mert így látjuk biztosítottnak otthonteremtő programunk fenntarthatóságát. 1996-ban Jimmy Carter is részt vett első építkezésünkön, azóta Magyarországon 8 településen összesen 300 család lakhatási gondjain enyhítettünk: 150 család költözhetett új otthonba, 150 családnak pedig kisebb felújításokkal segítettünk. Részt veszünk a Nemzeti Lakáspolitikai Tanácsadó Testület munkájában.


Habitat for Humanity: Gyakran Ismételt Kérdések  -  Felújításokhoz

Kiknek szól a program?

A Habitat felújítási programja olyan alacsony jövedelmű családok számára nyújt segítséget, akik rendelkeznek saját lakással, rendelkeznek valamiféle rendszeres jövedelemmel, melyből vissza tudják fizetni a havi törlesztő-részleteket, de önerejükből nem képesek kisebb komfortjavító felújításokra, és a hitelintézetek nem nyújtanak nekik segítséget.

Milyen típusú felújításokat támogatunk?

Elsősorban nyílászáró-cseréket. Ezzel lecsökkennek a fűtési költségek, jelentősen nő a komfortérzet. Emellett egyéb felújítási munkálatokhoz (pl. hőszigetelés, tetőjavítás, fűtés-korszerűsítés) az anyagot biztosítjuk. Kivételes esetekben foglalkozunk más sürgős felújítási munkálatokkal is.

Hogyan lehet bekerülni a programba és mik a lépések?

 • A családnak ki kell töltenie és leadnia a jelentkezési lapot.
 • A Habitat munkatársa ezután meglátogatja családokat, és meggyőződik a család rászorultságáról és fizetőképességéről, megmutatja a biankó szerződést, az árképzést és elmagyarázza a szerződéskötés lépéseit.
 • Vállalkozó felméri a felújítási igényt és árajánlatot ad.
 • A család az árajánlat elfogadása után beszerzi és leadja a hitelbírálathoz és a szerződéskötéshez szükséges dokumentumokat.
 • A Habitat elbírálja a család jelentkezését.
 • A Habitat a családdal szerződést köt.
 • A szerződést közjegyző előtti tartozáselismerő okiratban rögzítjük, ez egyaránt biztosíték a Habitatnak, és biztosíték a családnak.
 • A szerződés aláírása után a Habitat megrendeli az anyagokat és elvégzi a munkálatokat, ezek elkészülte után a család megkezdi a törlesztést.
 • A Habitat a támogatásban nem részesülő családokat írásban tájékoztatja a döntéséről.

Beszerzendő dokumentumok:

 • Munkáltatói igazolás
 • 2 havi folyószámla-kivonat
 • A tulajdoni lapon szereplő valamennyi tulajdonostárs és haszonélvező következő személyes iratainak másolata:
 • személyi igazolvány,
 • lakcímkártya,
 • adókártya,
 • személyi azonosító (személyi szám)

Milyen költségek várhatók, miből áll össze a végső ár, mik a fizetési feltételek?

A Habitat részére visszafizetendő maximális összeg általában 700.000 Forint. A családnak maximum öt év áll rendelkezésére a tartozás visszafizetésére. A havi törlesztő-részletek minimális nagysága 10.000 Forint. Előtörlesztésre van lehetőség.
Szerződéskötéskor 5% előleg befizetését kell igazolni – a befizetés történhet csekken vagy átutalással.

A család nem közvetlenül kapja meg a pénzt, hanem szolgáltatás illetve építőanyagok formájában.

A visszafizetendő összeg
kiszámításakor figyelembe vesszük a megvásárolt építőanyagok árát, az esetleges alvállalkozói költségeket, adminisztrációs költséget (az építésvezető fizetését, biztosítások árát, ügyvédi, közjegyzői díjakat, a tulajdoni lap lehívásának költségét, stb).
A tartozáson nincs üzleti kamat, ám azt évente az infláció változásával kiigazítjuk.

Mi történik, ha változás áll be a család anyagi helyzetében és nem tudja fizetni a törlesztő-részleteket?

Ha a család időben jelzi a Habitatnak, hogy problémája van, akkor fizetés-átütemezéssel, egyéb módon megpróbálunk segíteni a családnak. Természetesen, ha a család bármilyen előzetes értesítés nélkül nem fizet, az ekkor előállt helyzetnek a megoldása nehéz lesz, ezért nagyon fontos, hogy ezt komolyan véve időben keresse meg az illetékeseket. A részletek 2 hónapot meghaladó késedelmes megfizetése esetén az egész hátralék egy összegben válik esedékessé. A megfelelő kommunikáció a program egyik fontos eleme.

A törlesztő-részletek időben való megfizetésén kívül milyen kötelezettségeket ró a családokra a programban való részvétel?

A Habitat programjait médiafigyelem kíséri, mely során a családok is az érdeklődés középpontjába kerülhetnek. Ez azt is jelenti, hogy újságírók kereshetik fel a családokat, illetve a róluk készült fényképeket a Habitat a belső és a külső kommunikációjában felhasználhatja.

Kell-e a felújításban részt vevő családoknak önkéntes-munkát végezni?

A Habitat alapelvei szerint minden családnak, aki a programunkban részt vesz, önkéntes munkával hozzá kell járulni az építkezéshez. Ez a felújítások, elsősorban a nyílászáró-cserék esetében nehezen kivitelezhető, de az ily módon segített családokat is szívesen látjuk a Habitat építkezésein, hogy önkéntes munka hozzájárulásukkal segítsék a programot.

Mi a Habitat?

A Habitat for Humanity (HFH) nonprofit, keresztény, ökumenikus, karitatív szervezet, amely szociális otthonteremtéssel foglalkozik. Világszerte azon dolgozunk, hogy megszűnjenek a méltatlan lakáskörülmények és a hajléktalanság, valamint hogy lelkiismereti kérdéssé tegyük a tisztes otthonhoz való jogot.

Önkéntes munka, pénzügyi és természetbeni adományok segítségével a Habitat új otthonokat épít, illetve már meglévő lakásokat renovál a partnercsaládok aktív közreműködésével, így a Habitat a piaci ár alatt, illetve kedvező visszafizetési konstrukciókat kínálva tudja felépíteni vagy felújítani a lakásokat. A Habitat által előfinanszírozott lakásokat haszon nélkül adjuk el a családoknak, akik banki hitel segítségével megveszik azokat, így tulajdonosokká válnak. A Habitat által ajánlott banknak a családok kedvező havi részletekben fizetik vissza a vételárat. A lakások árából a Habitat újabb rászoruló családoknak épít otthont.

Felújítások esetében a családok közvetlenül a Habitatnak fizetik vissza a felújítás költségeit.

A családok által fizetett törlesztőrészletek és a HFH által gyűjtött adományok egy alapba kerülnek, amit aztán további házak építésére és felújítására fordítunk.

A Habitat-ot 1976 ban, az Egyesült Államokban alapította egy jogász-házaspár, Millard és Linda Fuller. A Habitat a világ közel 100 országában működik, 3000 közösségben, öt földrészen. Eddigi működése alatt több, mint 250.000 családnak segített, így csaknem egymilliónyi embert juttatva biztonságos, tisztes, egészséges és megfizethető otthonhoz.

A Habitat for Humanity Magyarország 1996-ban alakult, mostanáig hat különböző helyszínen, Vácott, Gödön, Csepelen, Dunavarsányon, Csurgón és Szarvason több, mint 140 családnak segítettünk új otthonok építésével. Három jelenleg is aktív helyi szervezetünkben, Csurgón, Szarvason és Hajdúböszörményben jelenleg is folyik otthonok építése nemzetközi és helyi önkéntescsoportok, valamint a családok segítségével, ezen kívül mindhárom helyen kisebb felújításokkal próbálunk segíteni a rászoruló családok lakáskörülményein.

Bővebb információ: www.habitat.hu

A (66) 215-201; 20/428 83 00 számon, illetve a  Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges email címen lehet érdeklődni.


Habitat for Humanity: Gyakran Ismételt Kérdések  -  Társasházi Felújításokról

Kiknek szól a program?

A Habitat társasházi felújítási programja olyan lakóközösségeknek kíván segíteni, ahol a társasház közös területei (lépcsőház, tető stb.) felújításra szorulnak és ahol a lakók döntő többségű alacsonyabb jövedelmű (pl. kisnyugdíjas). Előnyt élveznek azok a társasházi közösségek, amelyek nyilvánvaló kezdeményezőkészséggel és jó gazdálkodással próbálják a ház állagát megőrizni, illetve javítani.

Milyen típusú felújításokat támogatunk?

Elsősorban energiahatékonysági beruházásokat, pl. folyosói nyílászárók cseréit. Ezzel lecsökkenhetnek a fűtési költségek, nő a komfortérzet. Emellett egyéb, a közös tulajdonban lévő szerkezetek felújítási munkálataihoz (pl. hőszigetelés, fugaszigetelés, tetőjavítás, elektromos hálózat felújítása) is nyújtunk segítséget, szolgáltatás illetve anyag formájában. A Habitat program jól kombinálható egyéb állami energiahatékonysági programokkal.

Hogyan lehet bekerülni a programba és mik a lépések?

 • A társasházi közgyűlésen ismertetésre kerül a program, és a közgyűlés megfelelő arányban megszavazza a jelentkezést;
 • A társasháznak ki kell töltenie és leadnia a jelentkezési lapot és a Társasház éves költségvetését a Habitatnak;
 • A Habitat programfelelőse felveszi a kapcsolatot a Társasházzal, és megbeszélik a felmerülő költségeket, és a törlesztés részleteit;
 • Egyeztetés után a Társasháznak be kell adni a következő pontban felsorolt dokumentumokat;
 • A Habitat a társasházzal szerződést köt;
 • A szerződést közjegyző előtti tartozáselismerő okiratban rögzítjük, ez egyaránt biztosíték a Habitatnak, és biztosíték a társasháznak;
 • A szerződés aláírása és az előleg illetve az önrész befizetése után a Habitat megrendeli az anyagokat illetve elvégzi a munkálatokat alvállalkozó közreműködésével, ezek elkészülte után a társasház megkezdi a törlesztést.

Beszerzendő dokumentumok:

 • Társasház adatai: adószám, képviseletre jogosult neve, adatai;
 • Társasházi törzslap (tulajdoni lap);
 • Társasházi alapító okirat;
 • SZMSZ;
 • Kimutatás a társasházban lévő tulajdonosokról és a tulajdoni hányadokról;
 • Közgyűlési jegyzőkönyv, amelyből látszik, hogy a teljes konstrukció ismertetésre került, melyből a határozatképesség megállapítható és a határozati javaslat tartalmazza, hogy a közgyűlés felhatalmazza a Közös Képviselőt-t a Habitattal kötendő szerződés aláírására illetve annak közokiratban való megerősítésére. (Az ilyen döntésekhez az SZMSZ-ben meghatározott tulajdoni hányadnak kell igennel szavazni, nem feltétlenül elég egy határozatképes közgyűlési döntés!);
 • Közgyűlési jelenéti ív (melyből megállapítható a határozatképesség) és meghatalmazások;
 • Az alvállalkozó ajánlata a munka elvégzésére, és az önrész feltüntetése;
 • A rászorultságot igazoló dokumentum (lásd következő pont).

Miért van szükség a rászorultságot kimutató dokumentumra, és mit kell benne feltüntetni?

A Habitat olyan non-profit szervezet, mely a nem megfelelő lakhatási körülmények felszámolását tűzte ki céljául olyan családoknak és közösségeknek, akik önerejükből erre nem képesek. Ezért szükség van egy olyan dokumentumra/listára, melyben fel van tüntetve, hogy az adott lakás mekkora, hányan laknak benne, és mennyi a család jövedelme - ezzel mérjük a rászorultságot. Azon családok jövedelmét, akik nem érzik magukat rászorulónak, nem kell beírni, és a neve mellett fel kell tüntetni, hogy nem rászoruló.

Milyen költségek várhatók, miből áll össze a végső ár, mik a fizetési feltételek?

A ház anyagi lehetőségeitől függően szolgáltatást (szerződött alvállalkozón keresztül) vagy anyagot biztosítunk a társasházaknak. A beruházási összeghez egyszeri adminisztratív költség (2-4%), ügyvédi díj, közjegyzői díj és a Habitat munkatárs díja adódik hozzá. A társasháznak maximum öt év áll rendelkezésére a tartozás visszafizetésére. A havi törlesztő-részletek minimális nagysága 25.000 forint. Előtörlesztésre van lehetőség, ez díjmentes, de meg kell jelölni, hogy a futamidőt vagy a tőketartozást kívánják csökkenteni.

Szerződéskötéskor a szükséges önerő meglétét igazolni kell. A kölcsön kamata 6%-7%, a THM 60 hónapos törlesztési periódus esetén az összeg nagyságától függően 7,1-9,5 % között van.

További feltételekhez kérjük olvassa el a jelen dokumentum mellékletét képező pénzügyi feltételek dokumentumot, illetve érdeklődjön programfelelősünktől.

Mi történik, ha változás áll be a Társasház anyagi helyzetében és nem tudja fizetni a törlesztő-részleteket?

Ha a Társasház időben jelzi a Habitatnak, hogy fizetési problémája van, akkor fizetés-átütemezéssel, egyéb módon megpróbálunk segíteni. Ha a Társasház bármilyen előzetes értesítés nélkül nem fizet, az ekkor előállt helyzetnek a megoldása nehéz lesz –a készfizető kezesség-vállalási garancia kerül érvényesítésre, ezért nagyon fontos, hogy ezt komolyan véve időben keresse meg az illetékeseket. A részletek 2 hónapot meghaladó késedelmes megfizetése esetén az egész hátralék egy összegben válik esedékessé. A megfelelő kommunikáció a program egyik fontos eleme.

A törlesztő-részletek időben való megfizetésén kívül milyen kötelezettségeket ró a Társasházra a programban való részvétel?

A Habitat programjait médiafigyelem kíséri, mely során a Társasházi program is az érdeklődés középpontjába kerülhet. Ez azt is jelentheti, hogy újságírók kereshetik fel a családokat, illetve a róluk és a Társasházról készült fényképeket a Habitat a belső és a külső kommunikációjában felhasználhatja.

Bővebb információ a programról:

telefonon 06-20-428-8300 számon kérhető Bangócz Erika projekt asszisztenstől,

vagy a 06-20-985-0896 számon Rihay Zsuzsa programfelelőstől.

A dokumentumokat a Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges email címre, illetve a

HFH Szarvas és Térsége Helyi Szervezete

5540 Szarvas, Szabadság u. 30. címre kell küldeni.

Mi a Habitat?

A Habitat for Humanity (HFH) keresztény, non-profit szervezet, amely szociális otthonteremtéssel foglalkozik. Világszerte azon dolgozunk, hogy megszűnjenek a méltatlan lakáskörülmények és a hajléktalanság, valamint hogy lelkiismereti kérdéssé tegyük a tisztes otthonhoz való jogot.

Önkéntes munka, pénzügyi és természetbeni adományok segítségével a Habitat új otthonokat épít, illetve már meglévő lakásokat renovál a partnercsaládok aktív közreműködésével, így a Habitat a piaci ár alatt, illetve kedvező visszafizetési konstrukciókat kínálva tudja felépíteni vagy felújítani a lakásokat. A családok által fizetett törlesztőrészletek és a HFH által gyűjtött adományok egy alapba kerülnek, amit aztán további házak építésére és felújítására fordítunk.

A Habitat-ot 1976 ban, az Egyesült Államokban alapították, a világ közel 100 országában működik, 3000 közösségben, öt földrészen. Eddigi működése alatt több, mint 300.000 családnak segített, így 1,5 millió embert juttatva biztonságos, tisztes, egészséges és megfizethető otthonhoz.

A Habitat for Humanity Magyarország 1996-ban alakult, mostanáig hét különböző helyszínen, Vácott, Gödön, Csepelen, Dunavarsányon, Csurgón és Szarvason és Hajdúböszörményben több, mint 300 családnak segítettünk új otthonok építésével illetve felújításával.

Bővebb információt szervezetünkről a www.habitat.hu honlapon olvashat.

 Elérhetőségek

Elérhetőségek


 SZARVASI
 POLGÁRMESTERI HIVATAL
 5540 Szarvas, Szabadság út 36.
 Tel.: 66/311-122
 K.tel.: 66/400-175
 Fax: 66/311-704
 E-mail: Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges

 TITKÁRSÁG
 Tel: 66/311-490
 Fax: 66/210-063
 E-mail: Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges

 KÖZTERÜLET-FELÜGYELET,
 TÉRFIGYELŐ SZOLGÁLAT

 5540 Szarvas, Petőfi u. 12. 
 Tel.: 20/539-4929, 20/484-6690
 E-mail:
  Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges

ReklámKötelező biztosítás kalkulátor

 

 

 
  

Copyright © 2017 Szarvas Város Önkormányzata

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter