Átadták a Kerékpárosbarát Település és a Kerékpárosbarát Munkahely díjakat

Átadták a Kerékpárosbarát Település és a Kerékpárosbarát Munkahely díjakat szerdán Budapesten, a Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézetben. A címet 10 település és 11 vállalat, illetve intézmény kapta meg.
 
Szarvast kétszeresen is díjazták, hiszen városok kategóriában továbbra is címnyertes település, 2008 óta ,mindemellett a Szarvasi Arborétum is a mai naptol büszkén viselheti a Kerékpárosbarát Munkahely címet. A rendezvényen az Arborétmot Dr. Hanyecz Katalin képviselte,és mutatta be egy prezentációval a Pepi kertet, a rendezvényeiket. Szarvast Krivik Viktor kepviselte,és vehette at a városnak járó elismerő oklevelet.
 
"A díjátadón Nagy Bálint, az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) közlekedésért felelős államtitkára elmondta: a tárca napokon belül jogszabály-módosítást kezdeményez, amelynek egyik legfontosabb célja a közlekedés legvédtelenebb szereplői, a gyalogosok és a kerékpárosok védelme.
 
A közlekedési szabályozás alapja, hogy minden közlekedő számára biztonságos feltételeket teremtsenek - hangsúlyozta.
 
Az államtitkár jelezte azt is, hogy a ÉKM a többi érintett tárcával együtt dolgozik a közlekedési szabályrendszer, ezen belül kiemelten a KRESZ átfogó megújításán, ennek első lépéseként széleskörű társadalmi egyeztetést kezdeményeztek.
 
A pályázat lebonyolítását végző KTI Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet tájékoztatása szerint a közlekedésért felelős tárca 2006-ban indította el a pályázatot, az elnyerhető címmel az ÉKM a kerékpározás elterjedését szolgáló, annak feltételeit javító önkormányzati és munkáltatói intézkedéseket ismeri el.
 
A 2023-mas pályázatra 29 település és 37 munkahely jelentkezett, közülük több kategóriában választották ki a legjobbakat.
 
Kerékpárosbarát Település címet kapott Kispáli, Kiskunhalas, Szarvas, Vásárosnamény, Kazincbarcika, Budakalász, Lenti, Győr, Debrecen és a főváros X. kerülete.
 
A Kerékpárosbarát Munkahely címet kapta az EDC Debrecen Nonprofit Kft., a Halasi Városmenedzser Nonprofit Kft., a Koliken Kft., a BKK Budapesti Közlekedési Központ Zrt., a Strabag Magyarország, a közintézmények közül pedig a BP18 Egyesített Óvoda Pestszentimrei Zöld Liget Tagóvodája, a kispáli községháza, a kőbányai polgármesteri hivatal, a Pécsi Tudományegyetem, a Szarvasi Arborétum és a vásárosnaményi Tourinform.
 
A nyertesek egy éven keresztül használhatják a Kerékpárosbarát címet és logót.
 
A kategóriák legjobbjai egy-egy kerékpárt is hazavihettek, amellyel az ÉKM jelképesen hozzájárul az önkormányzat, illetve munkahely környezetbarát járműflottájának fejlesztéséhez.
 
Az ünnepélyes díjátadón elhangzott, hogy a pályázatot idén is kiírják majd.
(MTI)

 

Kerekparosbarat Telepules 2024 01

 

Kerekparosbarat Telepules 2024 01

 

Kerekparosbarat Telepules 2024 01

 

Kerekparosbarat Telepules 2024 01

Nyomtatás  

Hivatali kapu

Szarvasi Polgármesteri Hivatal
Hivatali kapu rövid neve:
SZARVASPH
KRID: 300060755


Szarvas Város Önkormányzata
Hivatali kapu rövid neve:
SZVO
KRID: 754234390

Kapcsolat

hivatal (@) szarvas.eu

+36 - 66 / 311 - 122

+36 - 66 / 210 - 063

5540 Szarvas, Szabadság út 36.