Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az Automatikus Közigazgatási Döntéshozatali (AKD) rendszer SZEÜSZ kialakítása (KÖFOP-2.2.7-VEKOP-20-2020-00001) projekt Önkormányzati ASP rendszert érintő fejlesztései elkészültek. Ennek eredményeként elérhetővé vált az űrlapok szakrendszerből való előtöltése.

Első lépésként az idegenforgalmi adó és a talajterhelési díj bevallások kitöltéséhez kérhetik egy korábbi bevallás alapján az előtöltést. Önök dönthetnek arról, hogy új időszakról szóló bevallást készítenek vagy a korábbit önellenőrzik.

A bejelentkezett felhasználó általi ügyindítás (űrlap online kitöltése) során az előtöltés két lépcsőben történik. Az első lépésben kérhető a bevallásaik listája. Amennyiben nincs ilyen bevallás, akkor természetesen tovább léphetnek normál kitöltésre is.

AKD IFA1

Idegenforgalmi adó esetében a bevallási időszak (év és hónap), talajterhelési díj esetében a bevallás adóéve, ingatlan címe, helyrajzi száma és adóösszeg segíti a bevallás kiválasztását. Bevallás választása nem kötelező. Dönthetnek úgy, hogy normál módon töltik ki az űrlapot.

AKD IFA2

AKD IFA3

 A lista tételei azonosak az E-önkormányzat portál Adóbevallási információk szolgáltatás esetén láthatóval.

AKD IFA4

A tételek megjelenítésének előfeltétele, hogy szerepeljenek az adóhatóság nyilvántartásában és az adataik megegyezzenek a közhiteles nyilvántartásban szereplővel.  Amennyiben a bejelentkezett személy nem saját néven (magánszemélyként) jár el, akkor a képviseletnek igazoltnak kell lennie.

FONTOS megjegyezni, hogy az előtöltés célja az űrlapkitöltés segítése. Az előtöltés adatköre nem terjed ki valamennyi adatra. A kedvezményekről és mentességekről ismételten nyilatkozniuk kell.

Az űrlapok szakrendszeri előtöltése nem befolyásolja a közhiteles nyilvántartásból érkező információkat. Amennyiben van közhiteles adat, akkor az szerepel majd az űrlapban beküldéskor.

Kérjük Önöket, hogy az űrlapok beküldése előtt ellenőrizzék le az adatokat. Különösen figyeljenek arra, hogy nem legyenek beküldve azonos tartalmú (pl. azonos hónapra vonatkozó) bevallások!

Szarvas, 2024. március 26.


Nyomtatás  

Hivatali kapu

Szarvasi Polgármesteri Hivatal
Hivatali kapu rövid neve:
SZARVASPH
KRID: 300060755


Szarvas Város Önkormányzata
Hivatali kapu rövid neve:
SZVO
KRID: 754234390

Kapcsolat

hivatal (@) szarvas.eu

+36 - 66 / 311 - 122

+36 - 66 / 210 - 063

5540 Szarvas, Szabadság út 36.